ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΠΡΑΛΟΥ

Home / / ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΠΡΑΛΟΥ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΠΡΑΛΟΥ

Στην ΒΔ πλευρά του νησιού της Αίγινας, βρίσκεται το μουσείο του Χρήστου Καπράλου που αποτελείται από 6 αίθουσες – εργαστήρια.
Στο μουσείο βρίσκονται εκθέματα του γλύπτη Χρήστου Καπράλου από το 1963 έως το 1993 όπου ήταν και το τέλος της ζωής του.
Ο Χρήστος Καπράλος σπούδασε στην Καλών Τεχνών και αργότερα πήγε στο Παρίσι για να μάθει καλύτερα την τέχνη της γλυπτικής.

Στο μουσείο θα βρείτε το πρώτο του έργο, το χάλκινο άγαλμα της “Μάνας” όπου έχει τοποθετηθεί λίγο πριν την είσοδο του μουσείου σε ειδικά διαμορφωμενη πλατεία με θέα τη θάλασσα. Στο χώρο τυ μουσείου θα δείτε το χυτήριο του καθώς δουελυε τα έργα του από χαλκό. Τα υλικά που χρησιμοποιούσε ήταν ξύλο, γύψος, χαλκός και το αιγινίτικο πουρι που ήταν και η αιτία που επισκέφθηκε την Αίγινα (για το έργο του “Μνημείου της Μάχης της Πίνδου).

Στο μουσείο θα βρείτε το ακριβές αντίγραφο, το αυθεντικό κοσμεί την Ελληνική Βουλη. Μερικά από τα εκθέματα βρίσκονται στον προάλιο χώρο ενω θα δείτε πίνακες, τερακότες, κεραμικά αλλά και γλυπτά από το μάρμαρο της Πάρου.Ο διεθνούς φήμης γλύπτης έχει εκθέσει στον Καναδά, την ευρώπη, την Ιαπωνία και εκπροσώπησε την χώρα μας το 1962 στην Biennale της Βενετίας.
Το έργο του αριθμείτε σε 7.500 περίπου

Related Projects
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search